sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Ce am invatat azi II

Daca suntem destul de puternici pentru a ne imbolnavi prin gandurile si atitudinea noastra,suntem si destul de puternici sa ne mentinem sau sa ne insanatosim.

Unii oameni sunt superbi,dar goi pe dinauntru.Altii arata mai putin bine,dar radiaza de inteligenta si veselie.

Nu suntem slabi!Suntem puternici,siguri si in siguranta.Doar gandurile ne fac vulnerabili la "sagetile potrivnice ale sortii".

Nu trebuie sa intervii in nici un fel pentru ca rana sa se inchida:curat-o,nu o zgandari si in cateva zile nu mai ai nimic.

Daca pierdem energie sub forma de buna dispozitie,sanatate,bani sau dragoste inseamna ca undeva se produc niste scurgeri.Nu e vorba nici de un parazit care ne-a invadat lumea interioara.Pierderea are loc pe propretatea noastra si putem s-o remediem.

Prizionierii fricii prefara sa ramana ascunsi in temnita pe care si-au construit-o decat sa se aventureze intr-o vila despre care nu stiu nimic.

Daca adopti o pozitie de victima si tragi foloase emotionale sau materiale incrancenandu-te sa arati ca ai intotdeauna dreptate impotriva oamenilor sau fortelor care te oprima,ajungi sa te lasi calcat in picioare pentru a-ti dovedi punctul de vedere.

Cand acorzi atentie lucrurilor care vrei sa se intample le cresti sansele de aparitie; aceeasi dinamica se aplica si celor pe care nu le doresti.

Probleme inseamna tot ceea ce vezi cand nu acorzi destula atentie obiectivului ales.Pentru a te ruga cu folos,concentreaza-te asupra rezultatului final si nu-ti taia craca de sub picioare lasandu-te hipnotizat de problema.Lasa-te fascinat de rezolvarea ei.

Cuvintele creeaza si distrug in egala masura.Cand starui verbal asupra unor lucruri nedorite,acele lucruri staruie asupra ta.Cand iti indrepti gandurile spre lucruri placute,acestea vor gasi calea spre lumea in care traiesti.

Cand vorbele rostite (si sentimentele care le insotesc) vor fi pe masura intentiilor iti vei atinge si obiectivele.Distanta fata de dorintele inimii este direct proportionala cu felul in care vorbesti despre ele.Cu cat crezi mai mult in ceea ce spui,cu atat cuvintele te vor sluji mai bine.In cele din urma vei ajunge sa le stapanesti perfect si vei sti de ce oamenii din jur nu sunt in stare sa obtina ceea ce doresc.

Inainte de a urca pe scara succesului,ai grija sa o sprijini de peretele de care trebuie.

Cladeste-ti drumul pe incredere si restul vine de la sine.

Singura modalitate de a scapa de pedeapsa lui Sisif este sa nu mai impingi bolovanul si sa-ti sarbatoresti imperfectiunea.

Femeile traiesc mai mult decat barbatii pentru ca nu duc pe umerii lor toata povara lumii si isi exprima sentimentele mult mai usor.

Nu vei reusi niciodata sa-ti corectezi defectele pentru ca pornesti de la o premisafalsa:aceea ca ai fi defect.

Nu te-ai nascut cu lipsa de incredere in tine,ci ai dobandit-o,te-ai molipsit de undeva asa te-aimolipsit si de varsat de vant.Cei care te-au amagit,spunandu-ti ca ceva nu e in ordine cu tine,au suferit aceeasi amagire.Intimidarea psihica se transmite din generatie in generatie pana cand cineva se hotaraste sa-i puna punct-adica tu.

Pentru multi oameni,cea mai buna terapie este mangaierea pisicii,dansul ori un meci de baschet.Orice te face sa te simti bine este terapie.Fa ceea ce te face fericit si vei stii cum sa transformi visurile in realitate.

Pentru a te trezi din cosmar,trebuie sa admiti ca oricina poate fi orice fara a-i deranja pe ceilalti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu