marți, 31 ianuarie 2012

Ce am invatat azi III

Daca buzele iti spun 'da' si inima 'nu' e ca si cum ai apasa cu piciorul pe acceleratie sipe frana in acelasi timp pentru ca iti anulezi eforturile sau inaintezi cu smuciri si intreruperi.

Intr-o relatie daca nu castiga amandoi nu castiga nici unul.Daca partenerul sau partenera sovaie,nu mai lasa lucrurile sa treneze.Fie pui punct,fie iti schimbi punctul de vedere.

In spatele fiecarui 'nu' se ascunde un 'da'.Iar atunci cand vei gasi 'da'-ul vei gasi cheia spre inima celorlalti.

Faptele tale spun 'da' sau 'nu' cu mai multa forta decat cuvintele.Daca permiti desfasurarea unor lucruri care nu ai vrea sa aiba loc,inseamna ca spui 'da' desi ai vrea sa spui 'nu'.

Daca intentiile iti sunt clare si ai inima deschisa,bucura-te fara restrictii.

Da, e greu sa pleci,dar de la un punct incolo e mai greu sa ramai.

Mintea iti spune 'meriti ceva mai mult',iar inima te indeamna 'ai grija de tine'.Asculta glasul ratiunii,nu pe cel al fricii sau al vinovatiei.

E inutil sa te invinuiesti si sa te plangi dupa derularea evenimentului.Daca stai in mijlocul drumului,te vor lovi masinile din ambele sensuri.Nu-ti mai tortura mintea si concentreaza-ti atentia asupra a ceea ce faci.

Poti sa razi de lucruri care iti produceau candva durere si sa vezi partea buna a celor care inainte ti se pareau greu de facut.Nu te mai chinui sa faci totul sa mearga bine;bucura-te de ceea ce merge bine.

Nimeni nu stie sa faca  tot.Nimeni nu are timp sa faca tot.Nimeni nu trebuie sa faca tot.Nimeni nu vrea sa faca tot.

Dupa un esec sentimental este bine sa te inchizi in tine ca un cocon pana te refaci.

O inima franta se poate 'trata' in doua feluri: 1.Incetand sa mai iubesti 2.Iubind mai mult.

Si tot tu te poti salva dandu-ti dragostea pe care credeai ca trebuie sa o primesti din alta parte.

Calea prin care lasi dragostea sa-ti patrunda in suflet nu este importanta:poti incerca orice cu oricine.

Inlocuieste teama cu dragoste si tentaculele fricii isi vor slabi stransoarea inghetata.

Insensibilitatea este grava,dar si prea multa sensibilitate strica.

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Ce am invatat azi II

Daca suntem destul de puternici pentru a ne imbolnavi prin gandurile si atitudinea noastra,suntem si destul de puternici sa ne mentinem sau sa ne insanatosim.

Unii oameni sunt superbi,dar goi pe dinauntru.Altii arata mai putin bine,dar radiaza de inteligenta si veselie.

Nu suntem slabi!Suntem puternici,siguri si in siguranta.Doar gandurile ne fac vulnerabili la "sagetile potrivnice ale sortii".

Nu trebuie sa intervii in nici un fel pentru ca rana sa se inchida:curat-o,nu o zgandari si in cateva zile nu mai ai nimic.

Daca pierdem energie sub forma de buna dispozitie,sanatate,bani sau dragoste inseamna ca undeva se produc niste scurgeri.Nu e vorba nici de un parazit care ne-a invadat lumea interioara.Pierderea are loc pe propretatea noastra si putem s-o remediem.

Prizionierii fricii prefara sa ramana ascunsi in temnita pe care si-au construit-o decat sa se aventureze intr-o vila despre care nu stiu nimic.

Daca adopti o pozitie de victima si tragi foloase emotionale sau materiale incrancenandu-te sa arati ca ai intotdeauna dreptate impotriva oamenilor sau fortelor care te oprima,ajungi sa te lasi calcat in picioare pentru a-ti dovedi punctul de vedere.

Cand acorzi atentie lucrurilor care vrei sa se intample le cresti sansele de aparitie; aceeasi dinamica se aplica si celor pe care nu le doresti.

Probleme inseamna tot ceea ce vezi cand nu acorzi destula atentie obiectivului ales.Pentru a te ruga cu folos,concentreaza-te asupra rezultatului final si nu-ti taia craca de sub picioare lasandu-te hipnotizat de problema.Lasa-te fascinat de rezolvarea ei.

Cuvintele creeaza si distrug in egala masura.Cand starui verbal asupra unor lucruri nedorite,acele lucruri staruie asupra ta.Cand iti indrepti gandurile spre lucruri placute,acestea vor gasi calea spre lumea in care traiesti.

Cand vorbele rostite (si sentimentele care le insotesc) vor fi pe masura intentiilor iti vei atinge si obiectivele.Distanta fata de dorintele inimii este direct proportionala cu felul in care vorbesti despre ele.Cu cat crezi mai mult in ceea ce spui,cu atat cuvintele te vor sluji mai bine.In cele din urma vei ajunge sa le stapanesti perfect si vei sti de ce oamenii din jur nu sunt in stare sa obtina ceea ce doresc.

Inainte de a urca pe scara succesului,ai grija sa o sprijini de peretele de care trebuie.

Cladeste-ti drumul pe incredere si restul vine de la sine.

Singura modalitate de a scapa de pedeapsa lui Sisif este sa nu mai impingi bolovanul si sa-ti sarbatoresti imperfectiunea.

Femeile traiesc mai mult decat barbatii pentru ca nu duc pe umerii lor toata povara lumii si isi exprima sentimentele mult mai usor.

Nu vei reusi niciodata sa-ti corectezi defectele pentru ca pornesti de la o premisafalsa:aceea ca ai fi defect.

Nu te-ai nascut cu lipsa de incredere in tine,ci ai dobandit-o,te-ai molipsit de undeva asa te-aimolipsit si de varsat de vant.Cei care te-au amagit,spunandu-ti ca ceva nu e in ordine cu tine,au suferit aceeasi amagire.Intimidarea psihica se transmite din generatie in generatie pana cand cineva se hotaraste sa-i puna punct-adica tu.

Pentru multi oameni,cea mai buna terapie este mangaierea pisicii,dansul ori un meci de baschet.Orice te face sa te simti bine este terapie.Fa ceea ce te face fericit si vei stii cum sa transformi visurile in realitate.

Pentru a te trezi din cosmar,trebuie sa admiti ca oricina poate fi orice fara a-i deranja pe ceilalti.



joi, 26 ianuarie 2012

Ce am invatat azi I

Pe masura ce descoperi ca gaina cu ouale de aur esti chiar tu,cei din jur nu vor mai vedea in tine imaginea propiilor vieti irosite pentru ca vei reusi sa le dai,in ceasul al doisprezecelea sau al cincilea,sau chiar de la inceput,o pasa memorobila.
 Nu faci decat sa-ti ambalezi sufletul intr-un pachetel,sa-l dai cuiva pe care nici macar nu-l cunosti si sa spui:" Fa ce vrei cu el."
 Uitarea de sine duce intotdeauna la frustrare,depresie si autosufocare.
Daca cineva iti spune ce tenisi sa porti,fugi cat de repede poti.
E destul de complicat sa te indragostesti de propria-ti persoana atata timp cat esti fascinat de altcineva.Ii poti iubi si respecta pe ceilalti,va puteti simti bine si le poti urma exemplul.totul este sa nu te subapreciezi.
Nu te multumi sa-l iubesti pe cel de langa tine:iubeste-te pe tine insuti.
Cand ceva nu este in avantajul tau,instinctul isi da seama de acest lucru.
Suntem invatati sa cautam raspunsurile in creier,desi cea mai profunda intelepciune se afla in inimile noastre.
Urmeaza-ti instinctul si ti se vor deschide usile de care ai nevoie.
Sunt oameni care ar face orice sa nu tulbere apele-chiar cu riscul de a se ineca.
Nu putem scapa de moartea fizica,dar cea spirituala e optionala.
Daca nu afli in tine,incotro te vei indrepta?
Nu te mai gandi la noroc.Oamenii norocosi atrag lucrurile pozitive pentru ca gandesc pozitiv.
Orice experienta pe care ai avut-o este un pas de desteptare.Nu trebuie sa astepti pana mori pentru ca Dumnezeu sa-ti aduca aminte cat esti de maret.Aminteste-ti singur,acum, si ai castigat partida.
Suntem actorii si autorii propriei noastre drame.Totul depinde doar de noi si nu trebuie sa invinuim pe nimeni altcineva:nici sitemul,nici conducatorii si nici parintii.
Ti-ai trait o prea mare parte din viata in meschinarie si nimicnicie si ai cazut prada eternului "nu pot".Nu uita insa ca in spatele fiecarui "nu pot" se afla un "nu vreau".
Si nu uita ca poti renaste daca iti alegi gandurile care te pun in valoare si care te inalta de pe esafod spre triumf.Ceea ce s-a creat prin vointa se poate desface tot prin vointa.
O minte care admite ca a gresit devine vulnerabila,usor de dominat si de influentat.
Daca doare,nu e dragoste.
Daca cineva merita o lectie pentru greselile comise,nu esti tu cel care trebuie sa i-o dai.In primul rand,pentru ca nu castigi nimic facandu-i pe ceilalti sa sufere.Dimpotriva,iti pierzi linistea si asta nu e bine deloc.Iertarea este undar pe care ti-l faci tie: nu ierta pentru ca o merita celaltalt,ci pentru ca meriti tu asta.Ceilalti pot fi cele mai rele,proaste sau demne de dispret creaturi de pe Pamant.Si?In clipa in care te lasi dominat de ura,otrava iti umple sufletul si este pacat sa iti irosesti viata clocotind de resentimente:pacatele celor din jur nu merita osteneala,iar tu meriti mai mult.Daca vrei sa nu fii pedespsit,nu pedepsi.
Iar daca mesajul pe care ni-l transmite durerea este "nu se poate",bucuria ne spune raspicat "ba se poate!".
Daca te complaci in nefericirea ta,admite acest lucru si traieste in consecinta.Daca insa viata ti-a devenit un infern din cauza acestor drame,e timpul sa incerci altceva.
Daca simti nevoia sa salvezi ceva,salveaza-te pe tine si vei putea sa-i ajuti pe cei din jur renuntand la melodrama.
Incepand sa fii autentic atragi oameni autentici deoarece cuvintele si faptele tale vor transmite semnale spre oameni si fapte potrivite.
Pare ciudat,dar daca te incapatanezi sa iei doar ceea ce este mai bun din viata vei reusi.
Trecutul nu exista decat in mintea ta,in prezent el este imaterial si nu are nici o putere daca nu ii acorzi atentie.Trecutul nu te poate bantui,dar te poti bantui singur,reinviindu-l.Asa ca lasa-l acolo unde ii este locul.
Atunci cand poti sta gol in fata oglinzii si poti aprecia pe cine si ce vezi acolo esti pe drumul cel bun.

Ramas Bun

Nu pot sta in starea asta de nesiguranta o viata intreaga.Am un an greu.Un an in care trebuie sa ma dedic studiului,un an nou din toate punctele de vedere.Nu am timp sa ma pierd si pe mine asa cum te-am pierdut si pe tine.As deveni un cadavru.Si nu vreau.E greu.Mi-e greu.Dar m-am apucat sa citesc,sa reflectez asupra multor chestii pe care nu le-am crezut la tine.Poate daca le dadeam atentie altfel era totul acum.Dar ajunge cu lamentatul si suferinta.Ii punem capat.Aici.Acum.Nu are rost sa mai plang dupa ceva ce nu se va mai intampla niciodata.Nu ma mai vrei.Ok.Nici eu nu o sa te mai vreau.O sa mi te scot din cap,din piele,din sange,din viata,din camera mea,din patul meu.O sa te uit cu totul.O sa-ti uit parfumul,o sa-ti uit buzele,o sa uit modurile in care te uitai la mine si ma alintai,o sa-ti uit camera si fiecare lucru din ea.O sa uit unde ai sosetele,bluzele,tricourile,prezervativele,scrisoarea de la mine si bileletele.O sa uit ca iti ti chitarile dupa sifonier si statia sub masa de la televizor.
De ce?
Pentru ca nu meriti sa plang dupa tine.
Am avut greselile mele,tu le-ai avut pe ale tale.Cu totii gresim si eu vreau sa ma schimb.
Cu drag,fosta ta iubita.

miercuri, 25 ianuarie 2012

Mucegai

Primul trandafir primit in dar de la tine,a mucegait.E verde si mizerabil.Dar il pastrez cu sfintenie asa cum te-am pastrat pe tine in sufletul meu.
Poate si tu vei prinde mucegai in sufletul meu.

Inel

Inelul de la tine,cel albastru, isi pierde pietrele.Isi pierde pietrele cum si noi ne pierdem pe noi.Tu te pierzi in bratele ei,eu ma pierd in bratele Nimanui.Dubios,inca straluceste in lumina zilei dandu-mi o speranta in mai bine.O speranta in vindecarea ranilor provocate de plecarea ta.


O sa am grija de inel.O sa am grija ca pietrele ramase sa ramana intacte.Sa straluceasca mai mult pe zi ce trece.
Cu drag.

Ger

Ai fost aerul pe care il respiram.Ai fost lumea mea.Ai fost totul.Si ai plecat lasandu-ma cu mainile goale in ger.M-ai lasat a nimanui in frig,Sa devin stana de piatra pe cand tu,scumpul meu, ai plecat la caldura pieptului ei.Ai cautat o inima calda pentru a ma uita.Pentru a uita ca sunt aici,ca am fost o parte din tine.Nu iti place complicatul.Tu vrei simplu.Eu nu sunt simpla.Tu ai fost nebunia mea,lumina,dorinta mea de a deveni un om mai bun si tot tu,dragule, m-ai invatat cum sa ma descurc si sa ma iubesc intai pe mine.Pacat.Cand ai plecat m-ai lasat goala,singura,in ger.
Cu drag cateodata imi aduc aminte de tine.Vei fi mereu acolo.Vei avea mereu un loc.

marți, 10 ianuarie 2012

2012

Fresh new year.Fresh new start.
Sa speram ca anul asta sa fie unul mai bun decat cel ce s-a incheiat acum aproximativ doua saptamani.Cu inceputul acestui an, s-a schimbat totul.


Ma doare sa stiu ca NOI s-a terminat.Dar e mai bine.Nu am nevoie de certuri si reprosuri la fiecare pas.Ci de intelegere si acceptare.Niciodata nu ti-am spus ca sunt simpla si ca ma vei putea cunoaste usor.Dar nici macar nu ai incercat intr-un an jumate.Poate tu iti vei gasi jumatatea si eu pe a mea.Poate nu suntem facuti unul pentru celalalt.Merg pe principiul: Daca suntem facuti sa fim impreuna,candva viata ne va aduce inapoi,unul la celalalt.Inca suntem mici si mai avem multe de invatat si multe situatii mai frumoase sau mai putin frumoase prin care sa trecem.


Pana la urma,greu gasesti o prietenie ce va dura o viata intreaga.De ce sa te legi de oameni cu care nu mai ai in comun decat trecutul? De ce sa te legi de oameni care vorbesc toata ziua de ei si problemele lor si nu se intereseaza de ti-e bine sau ti-e rau?De ce sa te legi de oameni care vin la tine doar cand au nevoie de un paravan?Nu gasesc rostul.Pana la urma,urmeaza facultatea.Putine prietenii se vor tine in continuare.Totul tine de dragostea pe care si-o tin prietenele una pentru cealalta.Daca este o prietenie adevarata nu conteaza daca esti sau nu in acelasi oras, daca stati in aceeasi casa sau daca va vedeti zilnic.Prietenia tine de alte lucruri.Parerea mea.Ma rog.Viata este frumoasa si noi suntem tineri.Pana la urma iti gasesti prietenii pe care ii meriti.


Inveseleste-te draguta.Traieste-ti viata.Nu iti inchide sufletul pentru primul care te face sa te simti speciala.Meriti mai mult.Sau poate nu.